Minggu, 29 Mei 2011

Late Lunch Sushi Naga BSD

Akhirnya balik makan di sini lagiii :)
Gue dan hubby udh ngerencanain ini dr beberapa bulan lalu. Cuma emang baru sempet skrg. Itupun karena awalnya diajakin makan di Pasar Modern sm tmen gue,Helen. Karena di rumah pada bangun kesiangan,batal deh ke Pasar Modern. Soalnya makanan di Pasar Modern itu ramenya pas pagi bener.
Akhirnya gue dan helen memutuskan late lunch aja di Sushi Naga. Dan si hubby pun girang banget pas tau. Eh ndelalah last minute Helen batal,karena pacarnya dateng dan ngajakin ke gereja.
Ya sudah,jadilah cuma berdua aja ke siniii







Yg terasa berubah dr kunjungan gue kali ini adalah harga dan menunya. Harganya naik sedikit dan menunya lebih variatif. Banyak fusionnya,seperti mochi gratin (uli dan mozarella dipanggang). Sayang gue nggak nyobain karena kejunya terlalu bnyk..takut migren,hahaha ;p
Jadi kita pesen ini:


Maguro mentai sushi 2 pieces. Maguronya mateng,mentainya cenderung lebih manis ketimbang di sushi tei. Dan seinget gue,di sushi tei nggak ada maguro mentai deh. Rasanya? Enaaak :9



Spicy Belly Roll 8 pieces.
hmm,gue nggak yakin ini potongan salmon belly atau maguro belly..hehehe,lupa nanyaaa. Dalemnya ada crispy nya gitu,terus di atasnya ada semacam kecap atau madu gitu,jadi ada rasa pedes,ada manis juga.



My favorite one! Black Pepper Maguro Sashimiiii...ada 5 potong seperti porsi standar sashimi. Rasa black pepper di pinggirannya itu menurut gue enak aja kombinasinya sama maguro yg kenyal :))



Mango roll 8pieces...isinya kayaknya salmon,digulung nasi dan nori,atasnya potongan dan saus mangga. Rasanya lucuu,asem2 gurih gituuu hehehe..tapi buat yg nggak berani eksperimen makanan,akan terasa agak aneh. Kalo gue sih suka2 aja,hehehe :)



Terakhiiiir..Negitoro Maki Fried isi 8 pieces...rasanya kurang lebih sama lah kaya yg di sushi tei..aman buat yang nggak berani makan sushi karena ini isinya mateng semua dan amannn karena digoreng,jadi enak2 aja..

One more thing,porsi makanan di sini memang lebih kecil dibanding sushi tei atau sushi groove. Kenapa gue bandingin sama dua restoran itu? Karena banyak menu yg sama. Tapi harganya Sushi Naga ini kbanyakan memang lebih murah. Makanya gue mau bolak balik lagi ke sini..hehehe...

Semua pesenan kita itu plus dua ocha anget (each Rp 7000), gue cuma perlu merogoh Rp 167.500. Cukup murah kaaan?
That's why i put my happy face on, hahahaha :D





posted from Bloggeroid

Sabtu, 28 Mei 2011

Let it be



I'm in a state where all things seem uncomfortable..
Think i need more silent holiday..

posted from Bloggeroid

Kamis, 26 Mei 2011

Cafe Sweets

Pacific Place Lt.4 no.18
www.cafe-sweets.net










always in love with their cupcakes. Even they're quite expensive for me ;p

posted from Bloggeroid

Minggu, 22 Mei 2011

Dreamland Trip

Continuing my holiday story with Madu and Chibi. Dreamland has changed. Few cliffs had demolished and i don't think i can see the two tone water clearly. And it was so crowded even it was not peak time.
But i still loving Dreamland for sure. I love Bali with its magical nature landscape.











posted from Bloggeroid

Jumat, 20 Mei 2011

Churreria -Disdus

Aaaw..another voucher treats!
This time is for Churreria by Disdus.
The deal was IDR 37500 valued for 75.000, we can get:
Classic churros with dessert


The churros with 3 choices of dipping sauce: dark chocolate,chocolate milk and caramel.

And these are three choices of desserts:



apple crumble..love the texture of the base,love the sweetness from the raisins and the sour from the apple...love it BIG TIME! ;)

Me,Oni and Othine are apple lovers. Because i knew they will order that apple crumble,i choose this :


Passion fruit creme bruléé. And i just looooove it much! Its good to have something fresh and light when there were too much chocolate,hahaha xD

And Mba Dea ordered this for her



I forgot the name...sorry. Mba Dea told me that this is sooo good. I didn't try it but i can see that this one's so yummy.

these are the happy faces


Ocha,Oni,Othine


Mba Dea and Me



Soo good to have all of these in a very good price :)).. I am so gonna buy more vouchers ;p

posted from Bloggeroid

Kamis, 19 Mei 2011

Visionaire

through this heart-shaped glasses
so all i can see is love :p




posted from Bloggeroid

Rabu, 18 Mei 2011

My Therapy

When i write this blog, maybe my Mom is crying..and my hubby is too speechless to reply my sms, so he only sent: I love you :)

This is a story about my hormones therapy. I'm married for two years and still no child yet. A year later, me and hubby decided to check our reproduction to doctor. And they found there was something with my hormones stability. My period schedule is always random. It doesn't happen every month. Sometimes it could be once in six month. So i need to go through a therapy.

At the first hospital, i went for three months therapy, with two rows of medicine. Because that's the only therapy i got, we choose to change our doctor.

In the second hospital, i had to submit for another tests. Like glucose test, HSG and take two kind of medicines every month to boost up my hormones stability.

Today, i went to the doctor for monthly check-up. My period is almost a week late.

When i pray for dzuhur, i asked Allah to gave me good news about my therapy. It will be nice if the good news is pregnancy.

So i went to doctor, convinced myself that i'll be alright for any result today.
When the doctor check on my uterus, i assumed he found a little womb. But he wasn't sure, so he asked me to take an urine test.
I did it, and the result was negative. One stripe only :)

I told my Mum and hubby about this, and as i predicted, they said..it's ok, keep on praying and trying.

Then i text them:
The funny part was, i asked Allah for good news today after dzuhur prayer. And He gave me the news about the uterus sac. The fact that the sac was empty is another thing. I'm so grateful that Allah still reminds me, that He will always answered my prayer. And i believe, this is the best for now :)

I guess that's what makes my Mom hasn't replied my sms yet ;p
And my hubby only answered it with I love you :)

Alhamdulillah, i believe that Allah will always be there for me, listening to my prayers and give the answer as long as i'm ready for it.

Whatever the results for these therapy, i believe it's the best for me, my life, my family and my future insya Allah :D

Puff Pastry Cream Soup



had this two days in a row..
I had tomato cream soup yesterday at Pizza Hut and mushroom cream soup at Oh La La today..
I think i would stop ordering this for few weeks to come ;p

posted from Bloggeroid

Minggu, 15 Mei 2011

Addicted to these

Soaps with fruit or flower scents...make me enjoying my shower time more..plus,they're cheap :-)


Lime from Oriflame




Ylang Ylang, Frangipani and Vanilla from Bali :)

posted from Bloggeroid

Rabu, 11 Mei 2011

Too fast to live too young to die

neomu ppalli salgo neomu juggin

G dragon's tattoo :)




posted from Bloggeroid

Putri's Hijab Story ;)




This beautiful girl above is my baby cousin.
Her name is Putri, i used to call her Dek Putri. She wears hijab quite a long time before i do.

A little story behind this post, i was disturbed by a woman i met in the elevator. We're working in the same building, and she knows that i'm married. Then she said: "So that's true. Most women choose to wear hijab after they got married." I answered it with smile. Deep down inside, i asked myself: is that right? If it's not, why didn't i choose to wear hijab before i got married?

This made me jumped into a conclusion, maybe, when i'm not married, i felt insecure if i wear hijab. Insecure that i can't attracted more guys. Insecure that i have limited candidates of guys i can date. After i got married, i want to make myself exclusively only for my husband.

The fact that a lot of girls decided to wear hijab before they get married, intruding me. How can they survived with all those insecure feelings? That's when i got the idea to asked my baby cousin, Putri. Because she decided it in her early freshmen.

This is what she said about all of my questions. She's a funny girl ;) So don't be surprised if her answers sometimes sounds hillarious :D



Her reason to wear hijab

"Memakai jilbab buat aku berawal dari bercermin, dari bercermin itu aku melihat sosok perempuan labil yang merasa empty, perempuan yang sungguh ingin berubah, tentunya ke arah yang lebih baik sesuai syariah agama Islam.

Dorongan tersebut semakin diperkuat oleh lingkungan yang baik, lingkungan yang emang bikin mata aku terbuka, yaaa walaupun pelan2...kriyep2 gitu buka matanya. Tapi ya memang itu yang menjadi trigger buat keputusan pake jilbab.
Di kampus aku di IPB, boleh dibilang mahasiswa barunya dibekali pelajaran agama (agama Islam yang lurus2 aja yee... :p:p ) gak bikin maksa, tapi ya bikin menyadarkan mahasiswanya.

Lingkungan yang religius, seperti itu kampus IPB ku gambarkan. gak mudah juga untuk meyakini bahwa memakai jilbab yang akan menjadi keputusan ku ini bukan keputusan yang sekedar ikut2. Untuk ngambil keputusan itu pun pake acara bersimbahan air mata dan ingus,,,, . ngaaooo!!!.

Ditambah lagi ketika inget doa mama yang ingin anaknya ngikutin syariah untuk nutup aurat,,, bbrrrrrr... merinding,.... harapan mama yang ingin ngeliat anak-anak perempuannya berbusana tertutup dan berjilbab, itu selalu bikin eke nangis setiap solaat... , aku gak mau suatu saat nanti aku menyesal karena telat mewujudkan harapan mama itu, kita gak tau umur manusia bakal sampe mana thoo,,,,

Aku percaya, jilbab selain memenuhi syariah agama islam utnuk seorang perempuan, mengikuti jalan Allah, juga mengantarkan kita untuk menjadi perempuan yang lebih baik. ini soal bagaimana kita menghargai diri kita, dengan berjilbab, aku merasa lebih memberikan berbagai kebaikan buat kita dan lebih bisa menata akhlak."


How many times she Needs to convinced herself about wearing hijab?

"Waktu untuk menjadikan dorongan menjadi real itu kurang lebih 6 bulan. Sebelumnya malah nggak pernah kepikiran sedikitpuun untuk mengenakan jilbab (maklum masih belum ngerti). Menjalankan syariah bukan cuma karena takut masuk neraka, tapi karena malu sama Allah SWT,,
Udah begitu banyak kenikmatan yang Allah berikan buat kita, masa' kita ngikutin permintaanya aja gak mau,,, hahaaaa,, itu pikiran yang sering terbersit,,, MAKAAA DARIII ITU, banyak2 nanya sama sahabat yang sebelumnya udah berjilbab, terus menerus berdoa dibukakan jalan, merenung pula tiap malam, dukungan teman, keluarga bahkan pacar pun hadir,, itu semakin membulatkan hati.
Harapan untuk berjilbab bukan hanya untuk perubahan tampilan fisik, tapi juga sebagai kontrol perilaku, dan tanggung jawab untuk selalu menjaga ibadah.

Saat keputusan itu benar-benar aku utarakan, awalnya pinjem kerudung temen dulu, hahaaa saking leganya udah ngambil keputusan terbaik dalam hidup....."

Her Difficult Times
"Kadang terbersit pikiran pikiran bodoh seperti " Gw jelek pake kerudung", "Ntar susah kerja,"', " Ntar kalo mau sekolah di luar negeri dipersulit," , "Kalo pake kerudung panaaass..." , tapi kalo aku inget tujuan awalku, semua pikiran picik itu hilang seketika. Aku yakin kecantikan seorang perempuan yang berjilbab akan selalu terpancar luar dan dalam. Setelah berjilbab justru ngerasanya adem, tenang terus aura dari dalam diri memancar...., bhahaahaa!!!!!, terus kalo masalah modis atau nggaknya, syukurnya udah banyak clothing yang memfasilitasi para wanita berjilbab ini untuk terus stylish,,justru ngebuat lebih bisa nge-ekspresiin diri dengan warna warni jilbab,,,

Alhamdulillah, setelah keputusan untuk berjilbab diwujudkan, lancar aja kedepannya. dan walaupun dengan adanya jilbab ini menyebabkan putus sama pacar (curcol oy!!) tapi di situasi tersebut, seolah aku ditujukkan bahwa aku diperlihatkan yang benar, dijauhkan dengan orang yang tidak baik buat aku... banyak banyak bersyukuurrr.
Bersyukur pula lingkungan kampus yang begitu memberikan kekuatan buat ku yang berjilbab. meskipun di umur segitu masih punya pikiran untuk seneng2, dandan, atau pake baju2 yang asoyy,,hahaa!! sekali lagi keteguhan hati aku gak bisa dikalahin dengan pikiran picik sendiri."


Her opinion about the stereotype that it's going to be difficult to find the right guy after she wears hijab in young age and single


"Kalau dianggap susah cari jodoh, gak juga... percaya saja bahwa wanita yang baik adalah untuk pria yang baik pula. Jadi untuk apa ragu, insyaAllah Allah SWT akan membukakan pintu rejeki, jodoh, berkah dan kebaikan lain untuk hambanya yang berusaha untuk mengikuti perintah-Nya. Kita jangan lelah untuk mengajak dan menginspirasi teman2 kita, sahabat, dan saudara wanita untuk berhijab.

Mau tunggu tua dulu baru berjilbab? haduh siapa yang ngejamin umur kita bisa sampe tua? Emang proses untuk menyadari bahwa perempuan muslim itu membutuhkan jilbab berbeda-beda tiap orang, apalagi untuk memutuskan itu. Tapi gak ada kata terlambat.
WE ARE SO MUCH BEAUTIFULL IN HIJAB, INDEED!"


So proud of my baby cousin :D
Hope her story could inspired us all :)

photo courtesy of: Putri's facebook

Selasa, 10 Mei 2011

Coffee Toffee, Graha MIK

My meeting spot yesterday. It was my favorite coffee shop because of the affordable price and quite good coffee.
And now they develop the place into something more cozy,and foods..
Here what we ordered


hot Kopi Nusantara java mocha. Nice flavor but didn't really fit on my taste :)







i forgot what Budi had ordered,but i guess its iced caffe latte with whipped cream. Tasted yummy..you have to try one.

My other colleague,mba Dea ordered irish coffee. That also tasted good. But it has rhum in it. I know its a rhum for food,but i also know that some people still don't want anything with it :)

Its bitterballen y'all!




the next one with cheese on top



This is what the place looks like







Love this simple place!
And if you want to try other coffee, i recommended you I Need Coffee, Rum Raisin or Choccolacino. Those three are my favorite :)
Too bad i'm having flu,that's why i didn't order them because they all served with ice.

posted from Bloggeroid

One mission accomppished

Dari sabtu kemaren pengen banget makan ini. Akhirnya kesampean juga. In my humble opinion,apple crumble nya Coffee Bean ini lebih cocok di lidah gue ketimbang keluaran coffee shop berlambang medusa. But then again,in my humble opinion yaa ;)


posted from Bloggeroid

Senin, 09 Mei 2011

Snack



because jakarta's traffic wouldn't let me had my breakfast on time :p

posted from Bloggeroid

Minggu, 08 Mei 2011

My current obsession



weird huh? :p
i like the combination of sour and sweet..don't care about the vitamin c in it at all ;p

posted from Bloggeroid

About him

I rarely write about my hubby..
But today i really want to write a little about him.

From the first time we committed,he always respects my freedom. So i never loose my single rights..including go for holiday with my friends without him.

He barely say 'No'. When i came to Brightspot Market, he refused to join because he doesn't like it,but agreed to wait in some other place.

He only say 'No' to everything that harmful for my health. Including the four food that make my migraine come, cheese,peanuts,chocolate and milk.

So today,i planned to cook some foods. Started with tuna fried rice in the morning,then picadillo for lunch.

I wanted to make chocolate bread schotel so much. But he didn't allow me at all.

I mean,at all :-)
He said it with smile and jokes,but rejection is the only thing that came out from his mouth,hahaha..

Sometimes i feel disappointed because he rarely say no.

But today i feel so glad that he did it. Because it keeps my feet on the ground..when not every people that close to me dare to do that.
Alhamdulillah.. :)

posted from Bloggeroid

Sabtu, 07 Mei 2011

Tuna fried rice



by Mom and Me..
Finally i got a chance to get back to cook ;)

posted from Bloggeroid

Jumat, 06 Mei 2011

Padang Padang Beach

Love this place..
Nggak terlalu rame,pantainya bersih..jalan ke pantainya keren karena mesti ngelewatin semacam goa pendek..
Di sekelilingnya cuma ada beberapa warung kecil dengan menu modern menyenangkan seperti toast, fruit salad dan french fries.





Madu strikes a pose :p

View from above

Me-Tiara-Madu-Chibi (courtessy of Madu)

Tentunya akan balik lagi ke sini kalau ke Bali lagiiii :))

posted from Bloggeroid

Kamis, 05 Mei 2011

AA Rumah Makan

Coincidentally got here last Sunday.
Me and my hubby were hungry after Brightspot but we didn't want to eat at Pacific Place. In the other hand we wanted to find a pair sandals for him.
So we decided to go to Pasaraya and find a place to eat near wolter monginsidi.
My eyes bumped into this neon box. It wasn't really interesting,but its simplicity got me.



So we tried to get in with hope that this is not a fancy restaurant and hope that we'd like the food..hehehe.

After we sat down,i just realized that this is a different kind of chinese food restaurant. There weren't many menus to offer,but they has daring menu.

My hubby choose mie Aceh kepiting. Quite a daring choice because its definitely not a chinese menu.
Here's how it looks like




The crab was quite tempting,right? And its not like any other Mie Aceh. The gravy was a bit thick and not so spicy as the real mie Aceh's gravy. But after you try to fight with the crab then you understand why they made it that way. Breaking and eat a crab needs more time than eating the noodle. Right when you finished with the crab,the gravy went thin..so that you can still enjoy it.
About the taste,well for me,i like the real mie Aceh :)

I ordered mie jendral. I didn't understand why they named it that way. After i heard the explanation,i understand that it needs a big courage to eat it up. Mie jendral has also thick gravy with meat ball,shrimp,mushroom,chicken gizzard and vegetables. I like the gravy. But i have to add small red chilli and sambal to get the real 'jendral' taste.






But the day after,my tummy burnt and i got diarrhea..hahaha..so i think i wasn't 'jendral' enough to go back there and it again :p

posted from Bloggeroid

Contrast..



Semacam cari penyakit minum dua ini di sore hari..oho oho oho

posted from Bloggeroid

Rabu, 04 Mei 2011

My Outfit and TOP's


Fuschia top,black pants, white shoes,glasses


Don't call me weird, please ;p

posted from Bloggeroid